Mange af os går rundt og drømmer om rejsen til asien, en ny computer eller andet økonomien ikke lige umiddelbart har overskud til. Der findes mange muligheder for at få de drømme opfyldt, der ellers vil være udelukkede, grundet økonomien.

Se blandt andet denne hjemmeside:  kviklanet.dk/laan-penge/betal-senere. Er man fornuftig med sit lån, og overholder afdragene i det fastforrentede lån, kan kviklån være en nem og smart måde, at udleve nogle af sine fantasier.

Hvad er et kviklån?

Når et lån bliver taget i banken, det kan f.eks. være et huslån, snakker man samtidigt om flere forskellige slags lån. Realkreditlånet, er det lån mange vil prioritere højest, da realkreditlånet, ofte, er det billigste.

Har økonomien dog ikke kapacitet nok, til at finansiere huskøbet blot ved hjælp af realkreditlånet og egenfinansiering? Da er tiden kommet, til et godt og gammeldags banklån. Banklånet kender de fleste, det er her man låner en bestemt mængde penge af banken, og betaler denne tilbage med en løbetid, der varierer fra lån til lån.

Kviklånets struktur

Som med banklånet, er der i kviklånet visse renter der skal tilbagebetales. Når du låner hos banken, bliver fastsat rente aftalt, og du betaler, enten via variabel rente eller fast rente. De to slags tilbagebetalings muligheder, adskiller sig ved at den variable rente, skifter fra måned til måned. Den fastsatte rente er et fast, månedligt beløb du kender, og på den måde ved du hvad dine månedlige udgifter bliver.

I kviklånet er der fastsatte afdrag der skal tilbagebetales, ligesom med banken. Et kviklån kan være en god idé, hvis du ikke lige har tid, eller overskud til at forhandle med banken om rentesatsen og de månedlige afdrag.

Er beslutningen om kviklån taget?

Inden du beslutter dig for at tage et kviklån, er det væsentligt at overveje præcist hvad lånet skal bruges til. Er det en akut førstehjælpskasse, til den ødelagte vaskemaskine? Er det realiseringen om jordomrejsen der nu skal igangsættes? Mulighederne er mange, det vigtigste er blot at bruge pengene på noget bestemt, ikke fyre dem af på en god bytur.